FRICL KOJI JE ĆERKU SILOVAO I DRŽAO ZATVORENU U PODRUMU 24 GODINE, USKORO BI MOGAO NA SLOBODU: Kažu da više nije OPASAN!
Foto: Profimedia / ROBERT JAEGER/ AFP

poznat kao monstrum

FRICL KOJI JE ĆERKU SILOVAO I DRŽAO ZATVORENU U PODRUMU 24 GODINE, USKORO BI MOGAO NA SLOBODU: Kažu da više nije OPASAN!

Austrija -

Jozef Fricl, koji je užasnuo svet svojim zločinima kada se saznalo da je 24 godine držao ćerku kao robinju i napravio joj sedmoro dece, 2023. bi mogao da bude ponovo slobodan čovek, prenose austrijski mediji.

Otac koji je ćerku držao kao zatočenu seksualnu robinju 24 godine, silovao je više od 3.000 puta i napravio joj sedmoro dece mogao bi da bude pušten na slobodu sledeće godine, iako je osuđen na doživotnu robiju.

Fricl, čiji su zločini prema ćerki Elizabet zaprepastili čitavu planetu, prema ocenu komisije više ne predstavlja opasnost, prenose mediji.

U decembru prošle godine pojavile su se glasine da bi Fricl, koji sada ima 87 godina, mogao da bude slobodan čovek, iako je osuđen na doživotnu i zatvoren u ustanovu za psihički poremećene prestupnike.

Urađena je procena njegovog mentalnog stanja. Utvrđeno je da boluje od demencije, i prebačen je u običan zatvor, a sledeće godine biće moguće da zatraži prevremeno puštanje na slobodu.

Tri sudije su odlučivale u Kremsu i složile se da Fricl više nije opasnost po okolinu. Otkriveno je i da najviše vremena provodi u ćeliji iz straha od drugih zatvorenika, koji su ga više puta napadali, a 2016. godine su mum kako se navodi, izbili zube.

Fricl je svoju ćerku zarobio i silovao a porodicu je ubeđivao da je pobegla i pridružila se sekti.

Elizabet je namamio u podrum kada je imala samo 18 godina i držao je tu 24 godine. Podrum je bio zvučno izolovan, a nesrećna Elizabet je u zatočeništvu rodila sedmoro dece. Troje je živelo s njom u podrumu, troje je Fricl odgajao sa svojom suprugom, a jedno je umrlo nedugo po rođenju.

Elizabet je uspela da pobegne 2008. i danas živi sa decom pod novim identitetom. Nije imala kontakt sa ocem otkad je uspela da se izvuče iz pakla koji joj je otac priredio.

Kurir.rs / The Mirror Foto: Profimedia / ROBERT JAEGER/ AFP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track