CRNOGORAC OPTUŽEN ZA UBISTVO KOLEGE IZ BIH: Bosanac mu preoteo ženu, usledio stravičan zločin u Austriji!
Foto: EPA / Christian Bruna

CRNOGORAC OPTUŽEN ZA UBISTVO KOLEGE IZ BIH: Bosanac mu preoteo ženu, usledio stravičan zločin u Austriji!

Austrija -

MARHTRENK - Zločin koji je potresao miran austrijski grad dobio je sudski epilog.

Javno tužilaštvo u austrijskom Velsu podiglo je i zvanično optužnicu protiv državljanina Crne Gore (40) za ubistvo kolege (40) iz Bosne i Hercegovine.

On je, pored ubistva, optužen još i za tešku prinudu i opasne pretnje.

Reč je o zločinu koji je šokirao austrijski gradić Marhtrenk kada je krajem marta došlo do brutalnog ubistva. Naime, Crnogorac je nožem izbo kolegu iz BiH, a pretpostavlja se da je motiv navodna ljubomora.

Crnogorac se od zločina nalazi u pritvoru i kako austrijski mediji prenose, apsolutno ne progovara.

Inače, on je optužen i za ozbiljne pretne jer je neposredno nakon zločina nazvao bivšu suprugu i pretio joj:

"Nakon što je ubio 40-godišnjka, nazvao je bivšu ženu i rekao joj da, čim izađe iz zatvora, ona je sledeća. On je već neko vreme sumnjao da je supruga, sa kojom je procesu razvoda, u vezi sa žrtvom", preneli su austrijski mediji.

Ono što je istragom utvrđeno jeste da je žrtva izbodena pet puta kuhinjskim nožem oštrice 20 cm. Inače, nakon ubistva priveden je i mladić (19) iz BiH, koji je s njima to jutro zajedno išao na posao, a koji se u prvom momentu tretirao kao saučesnik. Međutim, on je ubrzo oslobođen sumnje jer je navodno bio samo vozač i nije znao namere Crnogorca (40).

Austrijski mediji prenose da Crnogorac i pre ubistva bio poznat austrijskim vlastima. Kako je tada prenio Kronen Cajtung", on je samo mesec dana pre ubistva osuđen zbog porodičnog nasilja, i proveo je 10 sati u pritvoru.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track