(VIDEO) OVAKO SU SE POVLAČILI: Više od 90 odsto ukrajinskih vojnika zbrisalo iz Debaljceva
Foto: AP

Većina otišla

(VIDEO) OVAKO SU SE POVLAČILI: Više od 90 odsto ukrajinskih vojnika zbrisalo iz Debaljceva

Planeta -

Portparol ukrajinske armije nije rekao kad će povlačenje biti gotovo

KIJEV - Više od 90 odsto ukrajinskih snaga povuklo se iz strateškog grada Debaljcevo i okoline, saopštio je danas portparol ukrajinske vojske ne precizirajući kada bi to povlačenje moglo da bude završeno.

"Povlačenje iz Debaljceva na nove pozicije treba da bude okončano. Više od 90 odsto je organizovano napustilo grad i predgrađa", rekao je portparol ukrajinske vojske Anatolij Stelmah. On je kazao da se "intenzitet sukoba znatno smanjio", ali da je tokom dana bilo "sporadične pucnjave", prenela je agencija Itar-Tass.

Nešto ranije, lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko je izjavio da su borci završili "čišćenje" Debaljceva od ukrajinskih saga bezbednosti.

BILANS UKRAJINSKE VOJSKE: Zarobljeno 90, nestala 82, 13 poginul

Najmanje 90 ukrajinskih vojnika je zarobljeno, a 82 se vode kao nestali posle povlačenja iz Debaljceva, saopštila je danas ukrajinska vojska. U saopštenju ukrajinskog Generalštaba se navodi i da je 13 vojnika poginulo, a 157 ranjeno tokom jučerašnjeg povlačenja iz Debaljceva. Vojska Ukrajine je navela da je mobilisala "određene snage" da tragaju za nestalima i zatražila od posmatrača OEBS da pomognu u njihovom lociranju, prenela je agencija AFP.

http://www.youtube.com/watch?v=y9yniv0-sak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track