(VIDEO) PRETILA DA ĆE POBITI SVE KOJI JOJ STANU NA PUT: Uhapšena grčka teroristkinja Pola Rupa
Foto: Printscreen YouTube

Dolijala

(VIDEO) PRETILA DA ĆE POBITI SVE KOJI JOJ STANU NA PUT: Uhapšena grčka teroristkinja Pola Rupa

Planeta -

ATINA - Grčka policija uhvatila je osudjenu aktivistkinju ekstremne levice za kojom je tragala više od četiri godine posle njenog nestanka dok je bila na suđenju za domaći terorizam.

Policija je sopštila da je 48-ogodišnja Pola Rupa uhapšena u Atini rano jutros.

Policija je takođe uhapsila jednu 25-ogodišnju Grkinju u čijem stanu je Rupa nađena.

Pola Rupa je osuđena je u odsustvu zbog učestvovanja u anarhističkoj grupi Revolucionarna borba. Zbog odlaganja sudskog procesa, njen pritvor pre suđenja prešao je granicu od 18 meseci i ona je puštena na slobodu uz uslov da se redovno javlja lokalnoj policijskoj stanici. Međutim, zajedno sa svojim partnerom i vođom te grupe Nikosom Maziotisom, koji je takođe bio osumnjičen za terorizam, Rupa je nestala 2012.

Maziotis je ponovo uhapšen 2014. godine, a Pola je u martu prošle godine objavila na jednom ekstremističkom sajtu upozorenje da će pobiti sve koji joj stanu na put, pisao je tada Dejli Helas.

Organizacija Revolucionarna borba najpoznatija je po bombaškom napadu na atinsku berzu 2003. i ispaljivanju ručne granate na američku ambasadu 2007. U njenim akcijama nije bilo ljudskih žrtava. Ta levičarska anarhistička grupa smatra se u EU i u SAD terorističkom organizacijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track