Najnovije vesti

Pileće ćufte s pečurkama
Foto: Shutterstock

Pileće ćufte s pečurkama

Recept dana

Sastojci♦ 2 veća crna luka♦ 400 g pilećeg filea♦ 200 g šampinjona♦ 200 g bukovača ili vrganja♦ 2 kuvana krompira♦ 2 dl neutralne pavlake♦ 2 tikvice♦ 2 kašike prezli♦ so i biber po ukusu♦ seckani peršunPripremaIseckati pileći file na kockice, kao i pečurke i crni luk, i sve to propržiti. Dodati usitnjena 2 kuvana krompira, po potrebi i prezle, sve to začiniti i formirati manje ćufte. Pržiti ih na maslinovom ulju da lepo porumene s obe strane.Nakon toga napraviti sos: u tiganju propržiti malo crnog luka, dodati sitno iseckane tikvice i sve to preliti neutralnom pavlakom. Dobijenim sosom preliti ćufte i posuti ih sitno iseckanim peršunom.Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja