Grašak s kobasicom i knedlama

Grašak s kobasicom i knedlama

Recept dana -

Sastojci* 1/2 kg graška* glavica crnog luka* 300 g suve kobasice* 1 jaje* malo brašna* so, biber* 1 kašika grizaPripremaIzrendati luk, prodinstati ga na ulju ili masti i dodati opran grašak. Nekoliko minuta dinstati, dodati vodu i nastaviti kuvanje, uz povremeno dolivanje vode. Dodati začine po ukusu. Kada grašak omekša, dodati isečenu kobasicu.Knedle napraviti od jajeta, malo ulja, brašna i griza (da ne bude ni tvrdo ni retko). Ostaviti nekoliko minuta da odstoji, a zatim ih viljuškom ubaciti u jelo. Kuvati još dva-tri minuta, da se knedle skuvaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track