Dinstane lignje s lukom i vinom
Foto: Shutter

Prste da poližeš

Dinstane lignje s lukom i vinom

Recept dana -

Sastojci- 500 g očišćenih lignji- 1 čaša crnog vina (150 ml)- 2 glavice crvenog luka- 3 čena belog luka- maslinovo ulje- 1 veza peršuna- grančica svežeg ruzmarina- biber, soPripremaLignje isecite na kolutiće, a pipke ostaviti cele. Sitno iseckajte crveni luk, stavite ga u dublji tiganj i na srednjoj temperaturi propržite ga na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Zatim mu dodajte pripremljene lignje i naspite crno vino, so i biber po želji. Poklopite sud i na niskoj temperaturi dinstajte jelo 15 minuta. Nakon toga, dodajte sitno iseckan peršun, grančicu svežeg ruzmarina i sitno iseckan beli luk. Ostavite na plotni još neko vreme dok lignje potpuno ne omekšaju. Ručak možete ukrasiti svežim peršunom i komadićem limuna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track