Čorba sa suvim mesom

Prste da poližeš

Čorba sa suvim mesom

Recept dana -

Sastojci♦ 250 g suvog mesa♦ 200 g krompira♦ 1 glavica crnog luka♦ 1 časa kisele pavlake♦ 1/2 l paradajz pirea♦ 2 kašike brašna♦ malo aleve paprike♦ 1 kocka za supu♦ peršun♦ ulje, so, biberPripremaSuvo meso koje je ostalo posle praznične proslave može da se iskoristi za čorbu. Potrebno je iseckati ga na kockice, kao i krompir. Crni luk iseckati sitno. Umutiti pavlaku s brašnom i alevom paprikom. Na ulju propržiti luk, dodati meso i krompir, kratko propržiti, pa naliti vodom da se kuva dvadeset minuta. Dodati kocku za supu, posoliti, dodati biber i paradajz pire. Kuvati još 15 minuta. Dodati sos od pavlake u čorbu, promešati, posuti peršunom, pa skloniti s vatre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track