Sastojci:- 500 g taljatela- 1 kg paradajza- 2 čena belog luka- ljuta papričica- 100 g slanine- 2 kašike ulja- so, biber- kašičica iseckanog peršuna- 40 g rendanog parmezanaPriprema:Taljatele skuvajte u slanoj vodi. Paradajz prelijte ključalom vodom, oljuštite, presecite na četiri dela i naseckajte kao i beli luk. Papričicu rasecite po dužini, uklonite semenke i iseckajte što sitnije (ukoliko ne volite ljuto, izostavite je). Slaninu nasecite na tračice, pa je zajedno sa papričicom i belim lukom prodinstajte na ulju. Umešajte paradajz i dinstajte još deset minuta. Posolite i pobiberite. Testeninu ocedite, dodajte paradajzu i kratko zagrejte, promešajte i stavite na tanjire. Pospite peršunom i parmezanom.
Foto: Shutterstoc
Ručak
Pikant-taljatele
Recept dana -