Pastrmka s krompirom

Recept

Pastrmka s krompirom

Recept dana -

.

SASTOJCI- 4 pastrmke- 1 dl maslinovog ulja- 250 g maslaca- 4 čena belog luka- 1 manja vezica peršuna- 1 kašika biozačina- so, biber- limunov sok- 8 krompira srednje veličineSASTOJCI1. Pastrmke očistiti, oprati i osušiti kuhinjskim ubrusom. Potom ih malo posoliti i poprskati limunom.2. Omekšalom maslacu dodati iseckan beli luk i peršun, kašičicu maslinovog ulja i limunovog soka i biozačin, pa sve dobro izmešati.3. U svaku ribu staviti deo pripremljene mešavine, a spolja ih premazati uljem.4. Očišćeni krompir iseći na ploške veličine oko 1 cm, pa ga staviti u posoljenu vodu da prokuva. Nakon toga ga ocediti, prebaciti u posudu, posoliti i pobiberiti, zaliti s malo maslinovog ulja i dobro promešati.5. Aluminijumsku foliju namazati uljem, složiti krompir, a na njega staviti pripremljenu ribu i još malo limuna, zamotati foliju i sve skupa staviti u tepsiju, pa u rernu da se peče (rernu prethodno zagrejati na 210 stepeni). Peći 25 minuta zaklopljeno, zatim malo rastvoriti foliju i nastaviti s pečenjem još 20 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track