.

SASTOJCI

- 4 pastrmke
- 1 dl maslinovog ulja
- 250 g maslaca
- 4 čena belog luka
- 1 manja vezica peršuna
- 1 kašika biozačina
- so, biber
- limunov sok

- 8 krompira srednje veličine

SASTOJCI

1. Pastrmke očistiti, oprati i osušiti kuhinjskim ubrusom. Potom ih malo posoliti i poprskati limunom.

2. Omekšalom maslacu dodati iseckan beli luk i peršun, kašičicu maslinovog ulja i limunovog soka i biozačin, pa sve dobro izmešati.

3. U svaku ribu staviti deo pripremljene mešavine, a spolja ih premazati uljem.

4. Očišćeni krompir iseći na ploške veličine oko 1 cm, pa ga staviti u posoljenu vodu da prokuva. Nakon toga ga ocediti, prebaciti u posudu, posoliti i pobiberiti, zaliti s malo maslinovog ulja i dobro promešati.

5. Aluminijumsku foliju namazati uljem, složiti krompir, a na njega staviti pripremljenu ribu i još malo limuna, zamotati foliju i sve skupa staviti u tepsiju, pa u rernu da se peče (rernu prethodno zagrejati na 210 stepeni). Peći 25 minuta zaklopljeno, zatim malo rastvoriti foliju i nastaviti s pečenjem još 20 minuta.