Najnovije vesti

Pita s viršlama

Prste da poližeš

Pita s viršlama

Recept dana
U činiju staviti jaja i dobro ih umutiti mikserom

Sastojci:♦ 4 jaja♦ 2 dl jogurta♦ 1/2 čaše (od 2 dl) ulja♦ 5 pilećih viršli♦ 1 prašak za pecivo♦ 2 kašičice soli♦ 50 ml soka od paradajza♦ 2 čaše brašna♦ suvi bosiljak♦ 150 g tvrdog kačkavaljaPriprema:U činiju staviti jaja i dobro ih umutiti mikserom. Dodati jogurt, ulje, so i sok od paradajza ne isključujući mikser.Zatim usuti brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve dobro umutiti.Isključiti mikser, pa u smesu dodati na krugove seckane viršle, 100 g rendanog tvrdog sira i suvi bosiljak. Sve dobro promešati drvenom kašikom, pa sipati u pravougaonu vatrostalnu činiju koja je prethodno malo podmazana.Peći 15 minuta na 150 stepeni dok se ne uhvati korica, pa pitu posuti rendanim sirom koji je preostao, vratiti je u rernu, pojačati temperaturu na 200 stepeni i peći još dvadesetak minuta.