Ćušpajz od boranije

Prste da poližeš

Ćušpajz od boranije

Recept dana -

Sastojci♦ 1 kg boranije♦ 1 glavica luka♦ 1 sveža paprika♦ 1 paradajz♦ vezica peršuna♦ 1 jaje♦ so, biber, uljeZa zapršku♦ ulje♦ brašno♦ kašika aleve paprike♦ 2 čena belog lukaPripremaLuk sitno iseckati i malo ga propržiti na ulju, dodati očišćenu i isečenu boraniju, isečene papriku i paradajz, naliti malo vode i krčkati uz povremeno mešanje dok boranija ne omekani (po potrebi doliti još vode). Kad se boranija skuva, napraviti zapršku od ulja, brašna, aleve paprike i sitno naseckanog belog luka i to sipati u boraniju i kratko prokuvati. Na kraju dodati jaje umućeno sa iseckanim peršunovim listom i sve promešati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track