Pržene lignje
Foto: Shutterstock

RECEPT

Pržene lignje

Recept dana -

SASTOJCI

800 g lignji

ulje za prženje

Za marinadu

2 kašike soja-sosa

2 čena belog luka

Za paniranje

150 g pšeničnog brašna

150 g kukuruznog brašna

so, biber

PRIPREMA

1. Lignje odledite, pa ih isecite na kolutiće debljine oko 1 cm. U većoj posudi pomešajte sastojke za marinadu, pa u nju stavite lignje i sve dobro promešajte. Marinirajte ih najmanje sat vremena.

2. U drugoj dubljoj posudi pomešajte sve sastojke za paniranje.

3. U dubljoj posudi za prženje zagrejte veću količinu ulja. Stavljajte deo po deo mariniranih lignji u smesu za paniranje, pa ih prepržite u dubokom vrelom ulju nekoliko minuta. Pazite da lignje ne pečete predugo jer će postati tvrde. Nakon toga ih stavljajte na kuhinjski papir da se malo ocede. Nemojte peći veće količine odjednom da bi se lignje što bolje ispekle.

4. Gotove lignje poslužite sa sosom od gustog grčkog jogurta, narendanih svežih krastavaca i malo što sitnije iseckanog belog luka.

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track