Zapečena pileća krilca sa ćušpajzom od šargarepe

Prste da poližeš

Zapečena pileća krilca sa ćušpajzom od šargarepe

Recept dana -

Sastojci- 4 pileća krilceta- biozačin- 1/2 kg šargarepe- 1 manja glavica luka- so, biber- 2 kašike ulja- 2 dl kisele pavlakePripremaPileća krilca posuti biozačinom i staviti ih u vatrostalnu tepsiju. Sipati dva decilitra vode i decilitar ulja i peći na 200 stepeni u rerni. Za to vreme očistiti šargarepu i luk. Luk iseckati što možete sitnije i u tiganju ga na ulju malo propržiti pa potom dodati i šargarepu iseckanu na tanke kolutove. Posoliti po ukusu i dodati dva decilitra vode. Staviti poklopac na tiganj, smanjiti vatru i ostaviti da se krčka. Kada je šargarepa dopola pečena a voda uglavnom isparila, dodati kiselu pavlaku. Skoro pečena krilca izvaditi iz tepsije, na dno staviti šargarepu i luk pa na njih krilca i sve lepo zapeći na 200 stepeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track