TRAŽILI IH PET SATI: U Sloveniji pronađen sportski avion s troje mrtvih
Foto: Printscreen YouTube

Ne zna se zašto je pao

TRAŽILI IH PET SATI: U Sloveniji pronađen sportski avion s troje mrtvih

Region -

Slovenačke spasilačke službe pronašle su nakon petosatne pretrage tokom noći manji vazduhoplov koji se u četvrtak srušio na području Bovca, na severozapadu države, i u njemu tri poginula, objavila je u danas državna služba za zaštitu i spasavanje.

Olupina je otkrivena u akciji pretraživanja teško dostupnog terena, u kojoj je, uz gorsku službu spasavanja učestovala i policija, kao i jedan vojni helikopter.

Kako navodi Hina, svi poginuli su slovenački državljani, iz okoline Murske Sobote, a istraga o uzrocima nesreće je u toku.

Policijska uprava iz Nove Gorice je u četvrtak uveče objavila da je manji vazduhoplov "pajper 28", u kome su bili 31-godišnji pilot i dva putnika, poleteo u 17:35 sati sa sportskog uzletišta Bovec, a trebalo je da sleti na ljubljanski aerodrom Brnik. Pilot je nešto pre 20 sati poslao poziv u pomoć, ali onda je izgubljen kontakt.

Hina navodi da se nagađa da su uzrok nesreće loši vremenski uslovi. Reč je o drugoj sličnoj nesreći malih sportskih aviona pošto je pre više od mesec dana pri preletu Slovenije smrtno stradalo četvoro nemačkih državljana na putu iz Italije u Nemačku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja