SLOVENAC GAJIO KRVOLOČNE PSE I JOŠ IH MUČIO: Besni pitbulovi zaklali njegovu majku i vukli je po dvorištu
Foto: Pixabay

STRAVIČNO

SLOVENAC GAJIO KRVOLOČNE PSE I JOŠ IH MUČIO: Besni pitbulovi zaklali njegovu majku i vukli je po dvorištu

Region -

Slovenačka policija potvrdila je u četvrtak tragičan slučaj u kome je 71-godišnjakinja u selu Mavrln kod Črnomelja na jugu zemlje umrla nakon što je napalo više pitbulova čijim se uzgajanjem bavi njen 40-godišnji sin sa kojim je živela.

Da se u kući nešto čudno događa prvi su u sredu ujutro primetile komšije, a kad su došli do mesta gde su bili psi, primetili su da oni nešto vuku. Pse su oterali štapovima, nakon čega su pozvali policiju i hitnu službu.

Žena je kasnije umrla u bolnici u Novom Mestu od posledica teških ugriza i krvarenja.

Napad pasa za sada se tretira kao događaj, a ne krivično delo, ali se njen sin sumnjiči za mučenje životinja, pa se istraga nastavlja, naveli su u policiji Novo Mesto.

Od 13 zatečenih pitbulova, za tri je odlukom inspekcije određena eutanazija, dok će ostali biti smešteni u azil za napuštene životinje.

Komšije pokojnice tvrde da je njen sin za sebe i druge vlasnike ponekad u malom prostoru površine 12 kvadratnih metara znao da ima i do 30 pitbulova i drugih vrsta pasa koje je prodavao, a kod njega su životinje znali da drže i drugi koji se bave njihovim gajenjem.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Foto: Pixabay

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! EKSKLUZIVNO! Evo kako su Arkanove ubice pobegle iz Srbije, posle atentata!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track