(FOTO) POTRAGA ZA ČETVRTOM ŽRTVOM: Roditelje još niko nije obavestio da su im deca izginula
Foto: ISS Mostar

Vinkovci zavijeni u crno

(FOTO) POTRAGA ZA ČETVRTOM ŽRTVOM: Roditelje još niko nije obavestio da su im deca izginula

Bosna i Hercegovina -
MOSTAR - Jutros je nastavljena ronilačka potraga za telom četvrtog nastradalog u saobraćajnoj nesreći koja se u subotu ujutro dogodila severno kod Mostara

"Škoda" vinkovačkih tablica u kojoj se nalazilo pet studenata iz Vinkovaca i koja je sletela u Neretvu izvučena je sinoć oko 19 sati iz reke.

U vozilu su spasioci pronašli tela dve devojke i jednog mladića. U nesreći su poginuli mladići V. B. (1991.) i D. R. (1995.), i devojke Š. A. (1993.) i T. V. (1995.). Jedini preživeli u ovoj nesreći je S. B. (1994.) Svi nastradali bili su studenti Univerziteta u Mostaru i vraćali su se za Hrvatsku kako bi sa porodicom proveli božićne i novogodišnje praznike. Policiju je o nesreći obavestio vozač koji je dolazio iz suprotnog smera i vidio kada je "škoda" udarila u brdo i zatim sletela u Neretvu.

Otac i brat dvadesetogodižnje T.V. iz Trnave nedaleko od Đakova oko podneva su krenuli prema mestu na kom se dogodila strašna nesreća, a ostali ukućani nisu bili raspoloženi za razgovor s predstavnicima medija.

N.U., očuh 20-godišnjeg D.R. iz Đakova rekao je za Jutarnji.hr da oni još uvek ne žele veruju da je D. poginuo "iako se 90 posto informacija poklapa."

"Čuli smo se u petak uveče i rekao nam je da kreću u subotu oko 9 sati, ali nije nam rekao s kim tačno ide. Samo je rekao da se vraća s prijateljima, a što je najgore ovo mu je bilo prvi put da se iz Mostara vraćao automobilom", rekao je očuh 20-godišnjaka.

Danasnja akcija zavrsena je nesto prije 20h kada je izvuceno vozilo iz Neretve u Bijeloj gdje je u automobilskoj nesreci...

Posted by HGSS - Hercegovačka Gorska Služba Spašavanja on субота 19. децембар 2015.

On je dodao da još uvek nema ni nikakve konkretne službene informacije o njegovoj pogibiji i da ih policija još uvek nije kontaktirala.D.R. je inače u Mostaru studirao na Agroturističkom fakultetu, a T.V. socijalni rad. Službenu informaciju da su im deca poginula nisu dobile ni porodice V.B. (24) iz Donjeg Novog Sela kod Nijemaca te A.Š. (22) iz Komletinaca.

Porodica S.B. (21) iz Đakova koji je jedini preživeo pad automobila u vodu odmah je otišla u BiH po njega. Jutarnji je ispred kuće zatekao njegovog rođaka koji im je rekao da se čuo s njim.

"Rekao mi je da je uspeo da dok je automobil još bio u vazduhu i padao u vodu da otvori vrata i iskoči iz vozila. Upao je u vodu i isplivao. To je sve što znam. Njegovi su odmah otišli po njega", rekao je rođak preživelog S.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track