NAPADAJU TURISTE U BIH: U centru Sarajeva pretukli i opljačkali Amerikanca i Norvežanina!
Foto: Printscreen Avaz.ba

ZABRINJAVAJUĆE

NAPADAJU TURISTE U BIH: U centru Sarajeva pretukli i opljačkali Amerikanca i Norvežanina!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - U glavnom gradu BiH stranci i turisti sve češće su žrtve napada i razbojništava, a samo u poslednja dva dana su u centru grada napadnuti i opljačkani Norvežanin i jedan Amerikanac

Policijski službenici I PU uhapsili su O. Đ.(33) iz Sarajeva, zbog razbojništva. On je 18. aprila 2016. oko 22.20 sati pretukao i opljačkao W.J.B. iz Sjedinjenih Američkih Država.

Državljanin SAD-a napadnut je u samom centru grada, na Trgu Alije Izetbegovića dok se vraćao sa večere. Tad ga je nepoznata osoba osoba zaskočila i uz više udaraca u glavu, otela lične stvari, i pobegla. Amerikanca je sa povredama glave i lica, pronašlo dvoje prolaznika koji su pozvali policiju i hitnu pomoć.

Užasavajuća je činjenica da ljudi koji su u blizini napada igrali šah, i mnogi drugi prolaznici glavne sarajevske ulice nisu reagovali, a policija je došla tek posle 20 minuta od poziva. Iste večeri napdnut je i Norvežanin R.K.E. prijavio je da mu je nepoznata osoba ukrala foto aparat.

Napad se dogodio u ulici Maršala Tita, u Sarajevu. Ovo je još jedan u nizu napada na strance i turiste, goste grada na Miljacki. Dva takva slučaja zabeležena su i na planini Trebević, popularnom izletištu nadomak grada.

(Depo.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track