DRUMSKI RAZBOJNICI HARAJU SARAJEVOM: Prete pištoljem i otimaju automobile
Foto: Profimedia

Tri razbojništva za devet dana

DRUMSKI RAZBOJNICI HARAJU SARAJEVOM: Prete pištoljem i otimaju automobile

Bosna i Hercegovina -

U Sarajevu su u petak naveče zabeležena dva razbojništva, jedno na Trebeviću, a drugo u Ljubljanskoj ulici, od ukupno tri u poslednjih devet dana, a razbojnici se koriste istom taktikom.

Oko 21 sat na lokalitetu bob staze na Trebeviću u opštini Stari Grad Sarajevo, došlo je do drumskog razbojništva nad dve osobe koje su se nalazile u putničkom vozilu.

Naime, tri nepoznate osobe su uz pretnju vatrenim oružjem zaustavili sivu Škodu Oktaviju vlasništva M. A. iz Sarajeva. U vozilu su se nalazile osobe inicijala M.H. i P.S., od kojih je ukraden automobil i tašna sa ličnim dokumentima i mobilnim telefonom.

O navedenom slučaju obavješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilastva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvetljavanju navedenog događaja.

Istog dana, oko 21:30 sati u ulici Ljubljanska u Novom Sarajevu došlo je do razbojništva na benzinskoj pumpi. Tri osobe naoružane pištoljem i automatskom puškom ukrale su neutvrđenu sumu novca i količinu cigareta.

2. juna oko ponoći ulici Gabelina, opština Centar, nepoznata osoba je od Sarajke preteći joj pištoljem ukrala njen terenac Rendž rover, posle čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track