(VIDEO) UŽAS U AMERICI: Porodica iz BiH pretučena i opljačkana usred dana
Foto: Printscreen Fox13news.com

Za napadačima se još traga

(VIDEO) UŽAS U AMERICI: Porodica iz BiH pretučena i opljačkana usred dana

Bosna i Hercegovina -

Stojan Kupusović, poreklom iz BiH još uvek je u šoku nakon što su mu naoružani napadači upali u kuću u Sent Pitersburgu.

Stojan i njegova surpuga žive u kući svog sina koji se ranije preselio u Ameriku. Ni jedno od njih voje ne govori engleski. Taj dan bio je sa suprugom i krenuo je ka vratima kada je neko pokucao.

"Kada sam otvorio, samo su me gurnuli na zemlju i držali uperen pištolj. Počeli su da me udaraju, kao i moju suprugu. Nije mi toliko teško zbog novca, nego što su me pretukli", kaže Stojan.

On je ispričao da su im u kuću upala tri napadača, sva trojica naoružana i da su pretražili sve i odneli 1.700 dolara, koje su on i supruga Stana imali u kući.

"Rekao mi je da su ga napadači udarali tri-četiri puta, baš kao i moju majku", kaže njihov sin Ljubiša.

On veruje da su njegovi roditelji bili meta napada, jer on vodio posao iz dvorišta. Naime, on je prodavao automobile i gume i veruje da su napadači čekali da on ode do grada, kako bi napali roditelje.

"Verovatno su mislili da u kući imam više novca. Sad više ne znam ni da li ću prodavati automobile i gume ovde, jer se bojim da će se vratiti", kaže Ljubiša.

Inače, nadzorne kamere iz okolnih dvorišta snimile su napadače kako beže posle napada, a policija i dalje traga za njima.

Ipak, ono što je najstrašnije svakako je da se cela drama desila usred dana, negde oko podne.

Šarlot Klevel, koja živi u blizini kaže da su komšije preplašene odkad su čuli da se ovaj napad desio.

"Svi smo oprezni, posebno pazimo kada nekome otvaramo vrata, ali ovo je stvarno zastrašujuće", kaže ona.

Iz policije Sent Pitersburga apeluju na građane da jave ako primete osumnjičene. Ono što se zna jeste da su napadači u ranim dvadesetim i da su pobegli sa sivim fordom eskejp.

(Nezavisne)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track