BIO U BEKSTVU PA SE PREDAO: Uhapšen vehabija Adem Karamuja
Foto: Youtube/Printscreen/TV1

U selu Ošve

BIO U BEKSTVU PA SE PREDAO: Uhapšen vehabija Adem Karamuja

Bosna i Hercegovina -

Vehabija Adem Karamuja uhapšen je danas u selu Ošve, potvrđeno je u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona.

Karamuja je uhapšen oko 13 sati u Ošvama pošto se predao policiji. Sproveden je u prostorije MUP-a ZDK i nakon kriminalističke obrade biće predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Podsetimo, Karamuja je bio u bekstvu više od deset dana. On se zajedno sa ranije uhapšenim Jasminom Batanovićem tereti za krivično delo izazivanje opšte opasnosti i zagađenje vodovoda i namirnica.

Naime, meštani su finansirali izgradnju vodovoda, ali su pojedinci hteli da se ilegalno priključe na taj vodovod što im nije dozvoljeno nakon čega je usledio sukob, a osoba koja je trebalo da bude skinuta sa vodovodne mreže pucala je iz vatrenog oružja, zamutila vodu iz koje se napajaju domaćinstva posle čega je pobegla u šumu.

Karamuja je ranije hapšen tokom akcije Damask 2014. godine, a Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je protiv njega i još 11 ljudi podiglo optužnicu da su postali članovi organizovane terorističke grupe i da su protivzakonito učestvovali u oružanim sukobima na području Sirije i Iraka.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja