POŽAR BUKTI OKO TREBINJA: Vatra stigla do kuća, povređena četiri vatrogasca!
Foto: Avaz/P.Mucović

Vatrena linija dugačka kilometrima

POŽAR BUKTI OKO TREBINJA: Vatra stigla do kuća, povređena četiri vatrogasca!

Bosna i Hercegovina -

Požar na području Trebinja približio se kućama u selima Tribijovi i Aljetići i repetitoru na Leotaru, a zbog gušenja dimom četvorici vatrogasaca ukazana je medicinska pomoć u Hitnoj službi.

Požarna linija duga tridesetak kilometara širi se velikom brzinom i u više pravaca, a od jutros iz vazduha dejstvuje i helikopter Oružanih snaga BiH, dok su na terenu danonoćno vatrogasci, kojima u gašenju vatre pomažu i pripadnici Centra za gazdovanje kršom i Civilne zaštite.

Komandir Vatrogasne jedinice Trebinje Danko Vuković potvrdio je da je vatra u selima Tribijovi i Aljetići došla na 200 metara do kuća, dok se jedan krak približava ispod repetitora. Repetitor je od juče nekoliko puta bio ugrožen, ali je zahvaljujući vatrogascima i onima koji su im pomagali u gašenju uspešno odbranjen od vatrene stihije.

Foto: Avaz/P.Mucović
Foto: Avaz/P.Mucović

Vuković kaže da su u toku dana uspeli da požar odbiju od magistralnog puta gde se nalazi i jedan hotel u reonu Podgljivlja. Iz Vatrogasne jedinice od juče ujutro svi su neprestano na terenu i ulažu velike napore da na napristupačnom terenu, sa naprtnjačama gase vatru, na mestima gde mehanizacija ne može da dođe.

(Avaz/Foto: P. Mucović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track