OBJAVLJENA SKANDALOZNA FOTOGRAFIJA: Grubišić pozirao sa pištoljem ispred albanske zastave!

OBJAVLJENA SKANDALOZNA FOTOGRAFIJA: Grubišić pozirao sa pištoljem ispred albanske zastave!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Đorđe Grubišić Crni (38), kandidat za odbornika u banjalučkom parlamentu ispred NDP-a i jedan od najbližih saradnika bivšeg predsednika RS Dragana Čavića, fotografisao se ispod albanske zastave sa dvoglavim orlom i sa pištoljem u ruci, saznaje Kurir!

Kandidat Dragana Čavića, koji je kandidat opozicionog Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke, izazvao je zgražavanje javnosti, nakon što je skandalozna fotografija ovih dana osvanula na društvenim mrežama.

Kontrovezni Grubišić, koji je inače vođa navijača banjalučkog Borca, ima i podbelji policijski dosije zbog više kriminalnih dela. Prema saznanjima Kurira, Grubišić je još 1993. godine bio procesuiran za tešku krađu, a sa zakonom se ponovo suočio 2007. godine, kad je prijavljen zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Bez obzira na brojne sukobe sa zakonom u prošlosti, Grubišić je jako visoko na listi Dragana Čavića (od ukupno 35 kandidata Grubišić je na 10. poziciji), a čije je centralno mesto u predizbornoj kampanji, da ironija bude veća, upravo borba protiv kriminala.

U samom NDP-a je bila opšta neverica kad smo videli kakav je lik na našoj listi. Međuitim, to je šefova procena i mi smo, zarad mira u kući, prinuđeni da prećutimo ovaj skandal – kazao je „Kuriru“ jedan visokopozicionirani član Čavićeve stranke.

Međutim, za dobre poznavaoce političkih prilika u Banjaluci nije posebno iznenađenje što se Čavić odlučio za likove poput kontravereznog Grubišića. Naime, njegove veze sa navijačima „Borca“ sežu još u 2000. godine kad su sukobili sa obezbeđenjem tadašnjeg premijera Milorada Dodika tokom košarkaške utakmice „Borca“ i laktaške „Igokeee“, a što je kraju uticalo i na rezultate tadašnjih opštih izbora.

Da Čavić nije zaboravio zasluge „Lešinara“, koji su Dodika tokom te utakmice provocirali nazivajući ga „ustašom“, ukazuje i činjenica da se, pored Grubišića, na listi NDP-a za izbore u Banjaluci našao još jedan vođa „Vulturesa“ – Saša Lazić Medo. Lazić, međutim, za razliku od Grubišića, nikada nije dovođen u vezu sa bilo kakvim kriminalnim delima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track