JEZIVA PRIČA MAJKE KOJOJ SU ZLOSTAVLJALI SINA: Detetu su mi skakali po glavi i niko nije pomogao
Foto: Profimedia

Da je dobio još koji udarac ne bi preživeo

JEZIVA PRIČA MAJKE KOJOJ SU ZLOSTAVLJALI SINA: Detetu su mi skakali po glavi i niko nije pomogao

Bosna i Hercegovina -

Vršnjačko nasilje širom BiH postalo je hronični problem, a najnoviji slučaj koji je šokirao BiH je slučaj Selmira Softića (15), koga su pre nekoliko dana pretukli su iza osnovne škole u Zenici.

Očajna majka ispričala je da već duže vreme ti dečaci njenom sinu prete i izazivaju ga na tuče, a on je to izbegavao.

"Ja sam mu uvek govorila da se ne smee da tuče, da to izbegava, da dođe kući ili da se nekome obrati. Taj dan kada se to dogodilo na stepenicama ga je jedan dečak pesnicom udario u rame i rekao 'Vidimo se napolju'. On je mislio da hoće da razgovaraju, nije išao na to da će se tući. Kada su ih pustili iz škole, tamo iza se skupilo dece s kojom su bili u dogovoru ti koji su ga izazvali i sačekali ga", rekla je majka Kemala Softić.

Ona tvrdi da se napravio krug dece i da su Selmira gurnuli tom dečaku da se potuku.

"Prvi dečak je krenuo na njega, ali uspeo je da se odbrani i tada ga je drugi dečak s leđa udario u glavu nogom i on se onesvestio. Tada je taj drugi nastavio da skače po njemu a kada su deca počela da vrište, oni su pobegli. Taj dečak mu je tri - četiri puta skočio na glavu udarajući ga patikama, da je dobio još koji udarac ne bi ustao, tako je bar doktor rekao" kaže nesrećna majka.

U međuvremenu je neko zvao hitnu pomoć i policiju.

"Za to vreme sam ja bila kući s bebom kada mi je jedna devojčica iz sedmog razreda došla na vrata i obavestila me šta se desilo. Istrčala sam u pidžami i otišla tamo. Dete me nije prepoznalo. Deca su ga umiva, on gleda, al ne vidi ništa. U bolnici su mu snimili glavu da bi se ispostavilo da on ne vidi na jedno oko. Prenoćio je u bolnici i bio 24 sata na pretragama. Sinoć su ga pustili iz bolnice i spavao je kući, budi se u snu, trza se, upiškio se u krevet verovatno od stresa. Jutros je otišao na pregled oka, pa ne znam šta će biti ", kaže zabrinuta majka.

Ona i muž su išli u školu, međutim nisu zatekli direktorku. Tek naredni dan ona im se javila da kaže da je došao otac tog dečaka što ga je gazio nogama da razgovara.

"On je došao pre nas i odveo svoje dete kući da ga zaštiti, plašio se da ćemo da ga istučemo. Pa nisam ja toliki debil da tuđe dete tučem… Moj muž je razgovarao sa direktorkom, oni kažu da su svi šokirani i kažu da se nisu nadali da se mom sinu baš to desi ", priča Kemala.Kako navodi majka pretučenog dečaka, prvi dečak što je Selmira izazivao na tuču je dete nastavnice iz škole.

"Taj dečak je izjavio da ga je Selmir izazivao, da bi se posle iz devetog razreda saznalo da je njima navodno neki veliki dečak iz devetog razreda pretio da ako se oni ne potuku da će on njih svu trojicu istući " kaže Kemala Softić.

(Sours.ba)

VAPAJ MAJKE IZ TESLIĆA: Sina jedinca su mi ošišali, pretukli, zavezali za automobil i vukli po putu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track