TAKVIMA POVERAVAMO DECU: Učiteljica osuđena na 3 godina robije zbog dilovanja droge
Foto: Profimedia

Bez savesti

TAKVIMA POVERAVAMO DECU: Učiteljica osuđena na 3 godina robije zbog dilovanja droge

Bosna i Hercegovina -

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je raniju presudu banjalučkog Okružnog suda kojom su Adi Porči iz Prnjavora i njegovih četvoro saradnika, između ostalh i učiteljica u jednoj osnovnoj školi, osuđeni na ukupno 12 godina i četiri meseca zatvora zbog šverca narkotika.

Porča (34) je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora, a ista kazna izrečena je i njegovoj sugrađanki Snježani Balić-Petrešin (36), učiteljici u jednoj osnovnoj školi u okolini Prnjavora.

Osnovna škola
Osnovna škola

Emir Arnaut (29), zvani Čups, iz Prnjavora osuđen je na dve godine i četiri meseca, a Prnjavorčanin Predrag Leburić (42), zvani Lebura, i Dervenćanin Alen Nakaradić (26) na po dve godine zatvora. Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda RS-a, kazala je da je presuda izrečena pošto je veće odbacilo žalbe i odbrane i optužbe:

"Žalbe tužioca i branioca u ovom slučaju ocenjene su kao neosnovane i potvrđena je prvostepena presuda."

Prema optužnici, Porča i ostali su od početka februara 2013. do januara 2014. godine na području Prnjavora i Dervente, a prema prethodnim dogovorima putem mobilnih telefona, kupovali i prodavali marihuanu i spid.

"Posle telefonskih dogovora s uživaocima o mestu kupoprodaje, količini i ceni, Adi Porča i Snježana Balić-Petrašin prodavali su dalje drogu sami ili zajedno s Arnautom, Luburićem i Nakaradićem", stajalo je u optužnici koju je Okružno javno tužilaštvo Banjaluke protiv njih podiglo u proleće prošle godine.

(RadioSarajevo.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track