DODIK U SANKT PETERBURGU: Predsednik RS sastaje se s Putinom na marginama samita
Foto: RTRS, Foto: RTRS

EKONOMSKI FORUM

DODIK U SANKT PETERBURGU: Predsednik RS sastaje se s Putinom na marginama samita

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik stigao je na ekonomski forum u Sankt Peterburgu, gde će o ekonomskoj i političkoj situaciji u Srpskoj razgovarati sa važnim ljudima iz te oblasti.

Dodik će tokom boravka u Sankt Peterburgu, na marginama Samita, razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, potvrdio je pomoćnik ruskog predsednika, Јurij Ušakov.

foto: RTRS

Dodik se danas sastao sa guvernerom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom, na čiji poziv učestvuje na Forumu.

Dodik i Poltavčenko potpisali su Protokol o saradnji Republike Srpske i Sankt Peterburga, kao nastavak višegodišnje saradnje.

Cilj protokola je stvaranje pogodnih uslova za razvoj direktnih kontakata i učešća privrednih i društvenih organizacija i subjekata u Sankt Peterburgu i Republici Srpskoj, kao i saradnje u oblasti privrede, industrije, turizma i sporta.

Predsednik Dodik će se na ekonomskom forumu sastati sa važnim ljudima iz političkog i ekonomskog života Rusije, ali i ostalih zemalja.

Dodik je ranije najavio da će zahvaliti Ruskoj Federaciji za pomoć koju pruža Srpskoj, te da će tokom susreta predstaviti ekonomsku i političku situaciju u Srpskoj.

Dodik je rekao da je prihvatio poziv da bude deo veteranske ekipe Sankt Peterburga koja će danas odigrati košarkašku utakmicu sa ekipom Moskve.

U Sankt Peterburgu je 12.000 izlagača i više od 2.000 novinara.

(Kurir.rs/ RTRS)

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track