(VIDEO) DODIK O TRAMPOVOJ CRNOJ LISTI: Ako ne misle da treba da me skinu, baš me briga!
Foto: AP, Foto: AP

NE OSEĆA SE UGROŽENIM

(VIDEO) DODIK O TRAMPOVOJ CRNOJ LISTI: Ako ne misle da treba da me skinu, baš me briga!

Bosna i Hercegovina -

Američki predsednik Donald Tramp doneo je prvu odluku koja se tiče zapadnog Balkana, potvrdivši crnu listu lica i organizacija koje su pod sankcijama SAD, a koje je pre 16 godina uvela administracija Džordža Buša.

Od početka ove godine, na listi je i ime predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Komentarišući ovu vest, Dodik ističe da se ne oseća ugorženim zbog američkih sankcija, navodeći da je očit politički sukob bivše i sadašnje američke administracije.

Produženje uredbe o vanrednim merama koje obuhvataju i tzv. crnu listu, za predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, stvar je Sjedinjenih Američkih Država koje imaju pravo da donose odluke kakve hoće.

Dodaje i da se ne oseća posebno ugroženim zato što ostaje na toj listi, ali da je potpuno jasno zašto je i kako njegovo ime dospelo na tu listu.

"Mislim da bi trebalo da bude neugodnije onima koji su to na jedan nekorektan način izvojevali, kao što su ambasador SAD (Morin Kormak), koja sada sedi u Sarajavu i (zamenik pomoćnika državnog sekretara) Hojt Јi, te još neki koji su to činili iz nekih svojih razloga. Ali, videćemo i njima leđa veoma brzo, pa ćemo videti kakva će onda biti politika", ističe Dodik.

Dodik kaže da svi mogu da vide i pročitaju da u SAD postoji ozbiljan politički sukob između sadašnje i bivše administracije, te da se preko toga prelamaju mnoge stvari. Međutim, predsednik Srpske ocenjuje da je to stvar njihove države i to ne može da komentariše.

"Ništa i ne činim u vezi sa tom listom, ni da ostanem niti da budem skinut. Mislim da je to bila nepravda. Ako i oni misle tako - neka me skinu, a ako ne misle, baš me briga. Bitno je da Republika Srpska zbog toga nije imala nikakve štete, a ja sam dobro", kaže predsednik Srpske.

(Kurir.rs/ RTRS)

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track