BRUKA i SRAMOTA: Majke Srebrenice i bivši gradonačelnik bojkotovali komemoraciju bošnjačkim i srpskim žrtvama
Foto: RTRS

NIŠTA IM NIJE SVETO

BRUKA i SRAMOTA: Majke Srebrenice i bivši gradonačelnik bojkotovali komemoraciju bošnjačkim i srpskim žrtvama

Bosna i Hercegovina -

SREBRENICA - U Centru za kulturu Srebrenica danas je održana komemorativna sednica Skupštine opštine Srebrenica posvećena bošnjačkim i srpskim žrtvama, kojoj nisu prisustvovali predsednici Organizacionog odbora za obeležavanje zločina nad Bošnjacima, što je načelnik Mladin Grujičić nazvao "svojevrsnim bojkotom".

Na komemorativnoj sednici nisu bili prisutni bivši načelnik Srebrenice i predsednik tog odbora Ćamil Duraković, kao ni "Majke Srebrenice", a ni direktor Međunarodnog centra u Potočarima.

Duraković je za sarajevsku N1 kazao da je razlog njegovog bojkota sednice retorika načelnika Grujičića i njegovo negiranje "genocida".

Ranije je Kada Hotić, predsednica Udruženja "Majke enklava Srebrenica - Žepa", za N1 navela kako članovi udruženja žrtava nisu došli na sednicu ne zato što su je bojkotovali, već da su imale mnogo obaveza.

Komemorativnoj sednici prisustvovao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović, Ramiz Salkić, potpredsednik bh. entiteta RS kao i predstavnici verskih zajednica.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: RTRS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI SRAMOTA: U Srbiji bolje biti starleta ili batinaš nego profesor !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track