TUZLA DRUGI NAJZAGAĐENIJI GRAD EVROPE: Brojni letovi otkazani zbog smoga i magle, građani jedva dišu
Foto: Youtube/Printscreen

ALARMANTNO

TUZLA DRUGI NAJZAGAĐENIJI GRAD EVROPE: Brojni letovi otkazani zbog smoga i magle, građani jedva dišu

Bosna i Hercegovina -

Zbog velikog zagađenja i magle koja se u popodnevnim satima nadvila nad šire područje Tuzle, s međunarodnog aerodroma u ovom gradu otkazani su brojni letovi.

Tačnije, prema informacijama iz Vizera potvrđeno je da su, s Međunarodnog aerodroma Tuzla, otkazani letovi za Bilund, Bazel i Berlin.

"Putnicima je osigurano osveženje, obroci i u nekim slučajevima hotelski smeštaj ili su im troškovi refundirani. Urađena je besplatna promena leta ili potpuna refundacija troškova karte. Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo putnicima", navodi se.

S druge strane, podaci Svetske organizacije za monitoring kvaliteta vazduha pokazali su da je Tuzla danas među tri najzagađenija grada u Evropi, zbog čega se stvorila velika koncentracija magle i smoga.

Indeks zagađenja vazduha u Tuzli je u ovim trenucima 288, što je mnogo više od dozvoljenih 50, pa je jedino zagađeniji Brašov u Rumuniji, gde je indeks iznosio 303.

"Takvo zagađanje moglo bi da ostavi ozbiljne posledice na celokupno stanovništvo. Upozoravamo građane da tokom boravka napolju izbegavaju bilo kakve napore. Najugroženije kategorije stanovništva su trudnice, stariji i deca, građani s respiratornim i srčanim problemima, pa bi oni iz ovih kategorija morali da ostanu u zatvorenom", navodi se u instrukcijama udruženja

"EkoAkcija".

Kurir.rs/Radio Sarajevo Foto: Youtube/ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track