DRAGAN LUKAČ O MOGUĆIM ATENTATIMA: To su priče političke prirode
Foto: Youtube/Printscreen

MINISTAR UNUTRAŠNIH POSLOVA

DRAGAN LUKAČ O MOGUĆIM ATENTATIMA: To su priče političke prirode

Bosna i Hercegovina -

Bezbednosna situacija u Republici Srpskoj je na zadovoljavajućem nivou, a priče o mogućim atentatima, koje su se pojavile u pojedinim medijima, isključivo su političke prirode, rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač.

On je za RTRS kazao da takve priče služe isključivo kao pokušaj destabilizacije Srpske i da MUP o tome nema nikakvih saznanja.

Informacija o mogućem atentatu u Srpskoj nema nijedna od bezbednosnih agencija iz regiona, sa kojima MUP sarađuje, rekao je Lukač.

"MUP Republike Srpske nema takvih informacija. Ako bilo ko iz RS ili iz regiona ima informaciju da se sprema atentat na bilo koga, bez obzira kojoj političkoj opciji pripada, onda je dužan te podatke predočiti nadležnima", rekao je u sredu Lukač.

Govoreći o nabavci radara putem javno-privatnog partnerstva, on je istakao da je ta procedura pokrenuta pre više od godinu i po i da je sve urađeno u potpunosti i u skladu sa Zakonom o javno-privatnom partnerstvu.

"Odgovorno tvrdim da svi ljudi koji su uključeni u nadležne komisije, i iz MUP-a i iz Ministarstva finansija, rade u skladu sa zakonom. Vlada je već dva puta dala svoju saglasnost da se to radi", ističe Lukač.

Lukač je ponovio da su najveća bezbednosna pretnja u BiH vehabistički pokret i povratnici sa sirijskog ratišta. Upravo zbog toga je, kaže on, u MUP-u formirana posebna uprava za borbu protiv terorizma.

"Mi smo prvi u BiH napravili takvu upravu. Imam neke informacije da SIPA radi na pojačanju tih kapaciteta kroz odeljenje za borbu protiv terorizma i takvu inicijativu podržavam", naglasio je on.

Lukač je dodao da je nabavka oružja za MUP RS urađena u skladu sa zakonom, uz prethodnu saglasnost svih nadležnih institucija sa bh nivoa.

On je rekao i da je saradnja sa ostalim bezbednosnim agencijama u BiH korektna.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Youtube printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track