(FOTO) SRAMOTA! PODRŠKA OSUMNJIČENIM ZLOČINCIMA: U centru Sarajeva osvanula skandalozna poruka!
Foto: YT Screenshot

POSLE PUŠTANJA NA SLOBODU

(FOTO) SRAMOTA! PODRŠKA OSUMNJIČENIM ZLOČINCIMA: U centru Sarajeva osvanula skandalozna poruka!

Bosna i Hercegovina -

Aktivisti Fejsbuk grupe "Aktivna grupa VB1" jutros su na Ajfelovom mostu u Sarajevu postavili parolu sa porukom "Sloboda i pravda herojima". Plakat je postavljen u samom centru grada u naselju Skenderija.

Poruka je usmerena generalima tzv. Armije BiH, a posebno Atifu Dudakoviću, koji je sinoć odlukom Suda BiH pušten iz pritvora.

Podsetimo, sud BiH odbio je predlog Tužilaštva da odredi jednomesečni pritvor Dudakoviću i za još 12 pripadnika Petog korpusa, koji su uhapšeni zbog ratnog zločina nad srpskim civilima i vojnicima.

Osumnjičenima su određene mere zabrane.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su u petak 13 nekadašnjih pripadnika Petog korpusa Armije BiH, na čelu sa Dudakovićem.

Osim Dudakovića, uhapšen je Ibrahim Nadarević, nekadašnji komandant 517. brigade Petog korpusa, Safet Salihagić, Ibrahim Šiljdedić, Ekrem Dedić, Adis Zjakić, Samir Solaković, Muharem Alešević, Redžep Zojić, Fatmir Muratović, Said Mujić, Husein Balagić i Ejub Kožnjenić.

Uhapšenima je na teret stavljen zločin protiv čovečnosti, a Dudakoviću i ratni zločina nad civilma. Period za koji se sumnjiče odnosi se na 1994. i 1995. godinu.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track