ISPRAVKA Peticija Pravda za Davida nije manipulisala ličnim podacima, reč je o grešci koja je brzo ispravljena
Foto: Atvbl.com

usled neinformisanosti nastala zabuna

ISPRAVKA Peticija Pravda za Davida nije manipulisala ličnim podacima, reč je o grešci koja je brzo ispravljena

Bosna i Hercegovina -

Iako je Kurir preneo tekst sa portala ATV da se MUP-u poslednjih dana obratio veliki broj zabrinutih građana da se, navodno, na peticiji Fejsbuk grupe "Pravda za Davida" upisuju lični podaci, uključujući JMBG, ubrzo je utvrđeno da se radi o pogrešnim tvrdnjama.

Naime, Na FB grupi “Pravda za Davida” objavljeno je da zaista jeste zbog neinformisanosti postojala jedna verzija sa rubrikom JBMG koja je ubrzo nakon pravnog saveta uklonjena. Postavljena je dopunjena, proširena i definisana verzija peticije bez JMBG rubrike uz saopštenje i objašnjenje.

Dakle, istina je da je u jednom trenutku postojala verzija peticije koja sadrži rubriku za upisivanje jedinstvenog matičnog broja građana (JMBG). Međutim, kako navode iz grupe “Pravda za Davida”, ta verzija je nakon pravnog saveta uklonjena, te je javnost obaveštena o promeni sadržaja peticije. Zaključujemo da zaista jesu postojale 3 različite verzije peticije. Međutim nije u pitanju nikakva manipulacija ličnim podacima, nego greška koja je brzo popravljena.

Da je bilo namerne zloupotrebe ličnih podataka građana, netačna je tvrdnja.

Kurir.rs/Atvbl.com

Foto: Atvbl.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track