Najnovije vesti

GRAĐANI RS PRIJAVILI MOGUĆE ZLOUPOTREBE LIČNIH PODATAKA: Peticija Pravda za Davida više puta menjala sadržinu teksta
Foto: Atvbl.com

zabrinuti

GRAĐANI RS PRIJAVILI MOGUĆE ZLOUPOTREBE LIČNIH PODATAKA: Peticija Pravda za Davida više puta menjala sadržinu teksta

Bosna i Hercegovina

Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske poslednjih dana obratio se veliki broj zabrinutih građana sa informacijom o izmenjenoj sadržini teksta na peticiji Fejsbuk grupe "Pravda za Davida" na koju upisuju svoje lične podatke, uključujući JMBG.

Prema navodima građana, čiji identiteti su poznati MUP-u Srpske, "lica koja potpisuju peticiju nisu svesna šta potpisuju, jer je njihova sadržina pre par dana promenjena", piše na sajtu Aletrnativne tv.

"Budući da ne piše za šta se daje punomoćje i saglasnost, postoji velika mogućnost zloupotrebe potpisa i podataka građana, matični brojevi se mogu koristiti za sve i svašta a, po zakonu, osobe koje su se već potpisale i ostavile svoje podatke ne mogu više da se žale", piše u jednoj od prijava.

U staroj verziji peticije, koja je dostavljena MUP-u, ranije je pisalo: "Mi, dole potpisani, dajemo punu podršku i legitimitet neformalnoj grupi 'Pravda za Davida' za okupljanje, ukazivanje na nepravilnosti u radu institucija, pozivanje na kažnjavanje odgovornih, kao i pronalazak, procesuiranje i kažnjavanje lica odgovornih za smrt Davida Dragičevića".

U jednoj od novih verzija peticije za podršku grupi “Pravda za Davida” navodi se: "Mi, dole potpisani, dajemo punu podršku i legitimitet neformalnoj grupi 'Pravda za Davida'", a u najnovijoj je navedeno: "Peticija za podršku grupi 'Pravda za Davida'".

Građani izražavaju nadu da će policija u što skorijem roku proveriti ove navode,piše ATV.

Kurir.rs/Atvbl.com

Foto: Atvbl.com

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...