KINEZ BRUTALNO PRETUKAO DEČAKA (12) U DOBOJU: Lupao mu glavu o metalnu ogradu, dete IZBEZUMLJENO
Foto: RTRS

PORED ŠKOLE

KINEZ BRUTALNO PRETUKAO DEČAKA (12) U DOBOJU: Lupao mu glavu o metalnu ogradu, dete IZBEZUMLJENO

Bosna i Hercegovina -

Dečak I. P. (12) iz Doboja teško je povređen pošto ga je ponedeljak uveče brutalno pretukao vlasnik kineske prodavnice Lin Linsong u blizini OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" u Doboju.

Napad se dogodio u ponedeljak u 18.30 u Ulici kralja Aleksandra. Kinez je dečaka tresnuo o pod, a potom ga podigao i glavom mu udarao o metalnu ogradu. U napadu je učestvovala i Linsongova supruga Čen Ksumei, koja je drugog dečaka udarila metlom.

Otac pretučenog deteta Dragan Prodić priča da se njegov sin iz škole vraćao kući, u društvu s tri drugara, kada je iz kineske prodavnice istrčao Linsong i obrušio se na njegovog sina, pišu Novosti.

"Uhvatio je dete za ramena i dva puta ga otresao o asfalt. Zatim ga je podigao i njegovom glavom udarao o metalnu kapiju. Čak tri puta mu je glavom udario u kapiju. Dete je zadobilo višestruke povrede. Od tog krvoločnog i divljačkog napada sin mi je izbezumljen, prestravljen i posle toga je dva sata neprestano jecao", priča Prodić.

Navodni motiv napada bilo je to što gotovo svi školarci, kada prolaze kraj prodavnice, dobacuju Kinezima i posprdno ih zapitkuju da li im je roba original i slično. Prodić kaže da je navodno to i sada bio slučaj, ali je sve kulminiralo nad njegovim detetom.

"Deca ih valjda zadirkuju, ali je to sve verbalno i ništa ne može da opravda takav siledžijski napad. Taj Kinez je iz čista mira istrčao iz radnje i krenuo prema mom sinu, koji nije bežao, jer ništa nije skrivio", kaže Prodić.

Navodi da njegov sin nije znao šta ga je snašlo.

"Drugari su pokušali da ga brane, ali je tu istrčala i Kineskinja koja je udarila jednog od njegovih drugova. Moj sin ima hematom na glavi, ogrebotine po vratu, kontuziju lakta i cela ruka mu je u longeti. Ostavljen je u bolnici na posmatranju jer mu se vid duplira. Lekari sumnjaju na neurološki problem i plaše se unutrašnjih povreda glave", kaže Prodić.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

On kaže da su "iz ruku siledžije" njegovog sina otele žene koje su sedele u obližnjem kafiću. Očevici su i prijavili slučaj i Protić kaže da je patrola stigla za tri minuta.

"Policija je brzo reagovala. Prva reakcija im je bila vrhunska i maksimalno profesionalna. Kao svaki roditelj, na prvu loptu sam burno reagovao, ali sam poslušao savete policajaca i iskoristiću sve pravne mogućnosti da se taj čovek što strože sankcioniše! Takvim siledžijama nije mesto kraj škole", ističe Prodić.

On kaže da je celi događaj snimljen nadzornim kamerama s kineske prodavnice. Policija je snimke uzela i na njima se vidi celi napad na njegovog sina.

Lin saslušan

U PU Doboj navode da su reagovali na osnovu anonimne prijave i utvrdili da je muškarac tukao dete. Međutim, Li Linsong nije uhapšen, ali je saslušan u policiji zajedno s nekoliko svedoka.

"Identifikovani su svi učesnici događaja u kome je maloletnik zadobio telesne povrede. Nakon utvrđivanja stepena povreda tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog dela, a protiv osumnjičenih će biti dostavljen izveštaj", rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Kurir.rs/ Novosti.rs

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track