KRVAVI SUDAR AUTOBUSA IZ SARAJEVA I KAMIONA U ITALIJI: Vozač poginuo, 22 učenika povređeno! Vraćali se sa ekskurzije, zamalo da SVI IZGINU!
Foto: Facebook/Crna Hronika BiH

DRAMA KOD BREŠE

KRVAVI SUDAR AUTOBUSA IZ SARAJEVA I KAMIONA U ITALIJI: Vozač poginuo, 22 učenika povređeno! Vraćali se sa ekskurzije, zamalo da SVI IZGINU!

Bosna i Hercegovina -

Autobus koji je prevozio srednjoškolce iz istočnog Sarajeva, BiH, sudario se jutros s kamionom u Italiji, a u nesreći je jedan od vozača autobusa poginuo, dok je 22 dece povređeno.

Do sudara je došlo u okolini Breše, a jedan od vozača autobusa poginuo je na licu mesta.

U sudaru kamiona i autobusa, kojim su deca iz Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" otputovala na ekskurziju Italija-Francuska-Španija, poginuo je suvozač iz Kiseljaka, a 22 dece je povređeno i zbrinuto u bolnicama.

U autobusu se u trenutku nesreće nalazilo 36 dece.

foto: Facebook/Crna Hronika BiH

Policija još utvrđuje uzroke tragedije, javljaju italijanski mediji. Sva povređena deca zbrinuta su u bolnicama u okolini Breše, potvrdio je Boriša Buha iz Generalnog konzulata BiH u Milanu. On je dodao da se saobraćajna nesreća dogodila na putu A21 u okolini Breše i da je autobus udario u drugo vozilo.

Branka Kovačević, direktorika te gimnazije iz Istočne Ilidže, kazala je da su deca dobro i da su roditelji obaveštani o svemu.

"Deca su dobro, to je najvažnije. Upravo ću ih videti, moraju svi u bolnicu, procedura je takva, uplašeni su, normalno. Videćemo ima li lakših povreda slučajno, znaćemo posle pregleda", rekla je ona.

Autoput A21 je zatvoren za saobraćaj prema Breši, dok je suprotna traka otvorena. Osim ekipa Hitne pomoći, na terenu su intervenisale i vatrogasne brigade.

Kurir.rs/BN

Foto: Facebook/Crna Hronika BiH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track