Najnovije vesti

ČAS SRBIN, ČAS HRVAT: Goran Opsenica preuzeo mandat kao srpski poslanik, SDP najavljuje krivičnu prijavu!
Foto: Printscreen/ Youtube

MENJA NACIONALNOST PO POTREBI

ČAS SRBIN, ČAS HRVAT: Goran Opsenica preuzeo mandat kao srpski poslanik, SDP najavljuje krivičnu prijavu!

Bosna i Hercegovina

Funkcioner HDZ BiH Goran Opsenica, koji je u centar pažnje dospeo zbog etničkog izjašnjavanja, preuzeo je mandat poslanika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Opsenica će, uprkos tome što je jasno naveo da je pripadnik hrvatskog naroda, u naredne četiri godine obavljati dužnost federalnog poslanika kao pripadnik srpskog naroda. Socijaldemokratska partija (SDP) BiH juče je najavila da će podneti krivičnu prijavu protiv službenika Grada Mostara koji je overio izjavu o kandidaturi Gorana Opsenice, u kojoj stoji da je on Srbin, iako se izjašnjavao kao Hrvat.

Ustav Federacije BiH propisuje obavezu da u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH moraju biti zastupljena najmanje po četiri pripadnika svakog konstutivnog naroda. Mesto jednog od četiri pripadnika srpskog naroda je zauzeo HDZ Goran Opsenica, kojem u izjavi stoji da je Srbin, iako trenutno u Vladi HNK obavlja poziciju ministra kao Hrvat. "S druge strane, Goran Opsenica tvrdi da nije Srbin i da on tu kandidaturu nije overio, zbog čega tražimo od Tužilaštva da izvrši istragu koji službenik Grada Mostara je nesavesno obavljao posao, izvršio zloupotrebu položaja i izvršio izbornu prevaru", naveli su iz SDP.

Kurir.rs/ Klix.ba

Foto: Printscreen/ Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...