RUSKINJA ZBOG LJUBAVI OSTAVILA SVE I DOŠLA U REPUBLIKU SRPSKU: Tamara je ponosna na odnose između dve BRATSKE zemlje, a ovo joj je jedini problem (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

SVE JOJ SE SVIĐA

RUSKINJA ZBOG LJUBAVI OSTAVILA SVE I DOŠLA U REPUBLIKU SRPSKU: Tamara je ponosna na odnose između dve BRATSKE zemlje, a ovo joj je jedini problem (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

U mestu Јošik, kod Kozarske Dubice, živi Tamara Trasovska Berić, Ruskinja koja se zbog ljubavi doselila u Potkozarje. Ono što joj se najviše sviđa jesu klima i ljudi, ali i ljubav koju svi osećaju prema Rusiji.

Sve je počelo na društvenoj mreži, kao bezazleno druženje. Prijateljstvo se pretvorilo u ljubav, a potom i brak, nakon čega je ova Ruskinja svoju domovinu zamenila Republikom Srpskom. Odluka nije bila teška, kaže, jer za nju i decu ova klima joj više pogoduje od one sibirske.

"Ni u jednom trenutku se nisam pokajala, meni je ovde odlično od prvoga trenutka. Sve mi se sviđa", priča Tamara.

Iako živi u Republici Srpkoj, radi za veliku firmu u svojoj zemlji. Kako kaže, danas u doba interneta i modernih tehnologija, sve je moguće.

"To je posao preko interneta, tako da mogu biti sa decom, a naveče za dva sata mogu obaviti svoje radne zadatke i dobiti platu na kraju meseca", priča ova Ruskinja.

Redovno prati i politička zbivanja i odnos između dve zemlje, Republike Srpske i Rusije, jer je i sama radila u Vladi Sibira. Ponosna je na dobre odnose između dve bratske zemlje ali i Srbije, koju često posećuje, i takva situacija je nikada ne ostavi ravnodušnom.

Za Tamaru, jedini problem je državljanstvo, na koje čeka od kada se doselila. Sve ostalo ne bi nikada menjala, jer osim ljubavi, kako kaže, ljudi u Srpskoj su doprineli da se, iako je udaljena sedam hiljada kilometara od domovine, oseća kao kod svoje kuće.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track