GRADONAČELNIK BIHAĆA OČAJAN: Hrvatska policija ubacuje migrante u BiH! Svakog dana dovedu 30, 40, 100 njih MIMO SLUŽBENOG GRANIČNOG PRELAZA i samo ih izbace kod nas!
Foto: Printscreen YouTube/Cazin.NET

VRŠLJAJU PO TUĐOJ ZEMLJI

GRADONAČELNIK BIHAĆA OČAJAN: Hrvatska policija ubacuje migrante u BiH! Svakog dana dovedu 30, 40, 100 njih MIMO SLUŽBENOG GRANIČNOG PRELAZA i samo ih izbace kod nas!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić optužio je hrvatsku policiju da protivzakonito ulazi u Bosnu i Hercegovinu na području Unsko-sanske županije i tamo izbacuje ilegalne migrante koje pokupi u Hrvatskoj.

"Nemojte da nam hrvatska policija svaki dan dovodi 30, 40, 100 migranta, vraća ih mimo službenog graničnog prelaza. Mene vređa kao Bosanca da neko može iz druge države da uđe na teritoriju BIH i ponaša se po njoj bez obzira koliko to bila prijateljska država. U BiH ulazi hrvatska policija, specijalci, dovoze migrante, vraćaju ih i šalju u Bihać", izjavio je Fazlić na sednici Gradskog veća Bihaća, na kojoj se razgovaralo o migrantskoj krizi, prenosi N1 Sarajevo.

Fazlić je rekao da i policija Republike Srpske koja sve migrante koje pronađe na teritoriji tog entiteta odmah privodi i predaje Službi za poslove sa strancima Ministarstva bezbednosti BiH, a ona ih opet automatski šalje ka Bihaću.

foto: Printscreen YouTube/Cazin.NET

"Država BiH mora na to da utiče i to da rešava", kazao je Fazlić. On je dodao da podržava sva rešenja osim batina, progona, deportovanja, trpanja u autobuse i vagone, kao i sve što "miriše na rasizam, mržnju, ksenofobiju, nehumanost.

"Spreman sam da ne budem načelnik ako bismo došli u situaciju da Bihać sutra bude sredina koja će se tako ponašati. Ja ne želim ni da živim u gradu koji bi sutra bio na mapi u Evropi ili svetu proglašen sredinom u kojoj su ljudi trpani protiv svoje volje u autobuse, vozove, vraćani negde, tučeni, maltretirani na bilo koji način. Ako ima kakvo rešenje, dajte da ga nađemo", rekao je on.

Na sednici je jednoglasno usvojena inicijativa da se uputi pismeni poziv novom sazivu Predsedništva Bosne i Hercegovine da se u Bihaću održi sednica Predsedništva na temu migrantske krize.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscrfeen YouTube/Cazin.NET

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track