CVIJANOVIĆEVA: Srpska je stabilna, a na nivou BiH vlada opšte mrtvilo
Foto: RTRS

vlast još nije formirana

CVIJANOVIĆEVA: Srpska je stabilna, a na nivou BiH vlada opšte mrtvilo

Bosna i Hercegovina -

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Srpska stabilna, sigurna, funkcionalna i sposobna da odgovori na izazove i probleme, dok je na nivou BiH opšte mrtvilo, što se vidi na primeru Saveta ministara u tehničkom mandatu.

Cvijanovićeva je naglasila da je u Srpskoj nakon izbora pokazana sposobnost, kapacitet i volja za formiranje vlasti, te konstituisana nova Vlada, koja je bez dana pauze nastavila da funkcioniše preuzimanjem dužnosti od prethodnog saziva.

Ona je istakla da je potencijal ove Vlade kombinacija iskustva i zrelosti sa entuzijazmom i energijom mladih ljudi, kojih je mnogo u novom sazivu.

"Ostavljeno joj je dobro naslede, a i oni su nastavili sa dobrim radom. U prethodnom periodu smo napravili dobru osnovu, povećavali plate i penzije, donosili zakonska rešenja koja su ranije bila nezamisliva", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da se ne može ni pretpostaviti kada će vlast biti formirana na nivou BiH jer ne postoji konkretan problem koji je do toga doveo.

"To ne možemo objasniti ni na jedan drugi način nego da je reč o političkoj igri, mrcvarenju i ucenjivanju. U ovakvim stvarima ne možete imati nikakvu predvidivost i smatram da smo svi postali zarobljenici politike iz političkog Sarajeva", navela je Cvijanovićeva.

Kurir.rs/Tanjug Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track