OTVOREN MOST U ČELINCU ČIJU JE IZGRADNJU POMOGLA NAŠA ZEMLJA Zoran Đorđević: Srbija će  uvek biti uz Republiku Srpsku
Foto: Beta

saradnja

OTVOREN MOST U ČELINCU ČIJU JE IZGRADNJU POMOGLA NAŠA ZEMLJA Zoran Đorđević: Srbija će uvek biti uz Republiku Srpsku

Bosna i Hercegovina -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović otvorio je danas most u Čelincu u Republici Srpskoj.

Most je nazvan "Srbija" u znak zahvalnosti prema Vladi Srbije koja je za njegovu izgradnju izdvojila pola miliona konvertibilnih maraka. Đorđević je na otvaranju poručio da ne postoji ništa lepše i vrednije od izgradnje mostova, koji su, kako je naveo, "vredniji od kuća i hramova zato što predstavljaju nešto što je trajno i večno", saopštilo je Ministarstvo.

"Кada god je teško Srbija je uz Republiku Srpsku i Republika Srpska je uz Srbiju i tako će biti i u budućnosti. Srbija želi da u Republici Srpskoj gradi škole, vrtiće, mostove i puteve", rekao je Đorđević.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla da je važno što je Srbija uvek uz Srpsku, zahvalivši na dosadašnjoj podršci i prijateljstvu. "I ovaj most je naš zajednički uspeh, a postoji mnogo projekata kroz koje je Srbija ostavila trag u svakoj našoj opštini", rekla je ona.

Pre mosta, Vlada Srbije pomogla je i u izgradnji Doma zdravlja i osnovne škole u Čelincu. Otvaranju mosta prethodila je svečana sednica povodom Dana i slave opštine Čelinac na kojoj su dodeljene plakete i zahvalnice i drugim zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Đorđević, Cvijanović i gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić prisustvovali su i svečanom obeležavanju završetka obnove spoljašnjeg dela Banskog dvora, u okviru najveće sanacije tog zdanja u poslednjih nekoliko decenija.

Kurir.rs/Beta

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track