CVIJANOVIĆEVA: U BiH namerno nisu ušli u formiranje vlasti da izbegnu volju birača Republike Srpske
Foto: Dragana Udovičić

reakcija

CVIJANOVIĆEVA: U BiH namerno nisu ušli u formiranje vlasti da izbegnu volju birača Republike Srpske

Bosna i Hercegovina -

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se u BiH davno moglo ući u formiranje vlasti, odnosno novog Saveta ministara, ali da to namerno nije urađeno kako bi se izbegla volja birača Republike Srpske, prenosi Srna.

Povodom danasnjeg otkazivanja vanredne sednice Predsedništva BiH na kojoj je jedina tačka trebalo da bude imenovanje Zorana Tegeltije za predsedavajućeg Saveta ministara, Cvijanović je rekla da je to samo još jedan pokazatelj da je nastavljena igra koja traje već predugo, sa jasnom namerom da se izbegne volja birača Republike Srpske.

Dodala je, kao navodi RTRS, da je volja birača jasno bila izražena na proteklim izborima kada je jasno rečeno koga narod želi da vidi da ga predstavlja u Sarajevu i u Republici Srpskoj.

"Ali, ovo što smo imali priliku da vidimo iz političkog Sarajeva je igra u kojoj, nažalost, imamo i pridodatih određenih mentorisanja koja dolaze sa raznih strana, kao i određene kombinatorike koju oni pokušavaju da naprave na neki način upravo da bi se izbjegla volja birača", rekla je Cvijanović.

Ona je naglasila da je to poražavajuće za celu BiH, da su to stvari o kojima treba raspravljati u institucijama Republike Srpske, a najpozvanija institucija u kojoj treba da se raspravlja o svemu onome što je važno i što je interes građana i društva je svakako Narodna skupština.

"Svakako da očekujem da ćemo u Narodnoj skupštini imati rasprave o raznim temama, uključujući i formiranje, odnosno neformiranje vlasti na nivou BiH i smatram da je to neophodno", rekla je Cvijanović.

Navela je da ne vidi nikakvu dobit ili dobrobit koja bi iz ovoga mogla proisteći za bilo koga u BiH, jer je to samo kontraproduktivno i dodatno iscrpljuje zemlju koja je već iscrpljena raznim političkim igrama, mešetarenjima stranaca, kao i raznim neuspelim pokušajima da se dođe do nekog dogovora.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track