TUŽILAC TRAŽI PRITVOR ZA BABU IZ PAKLA I KRIMINALCA KOM JE PODVODILA UNUČICU (11): Uništiće tragove, pretiće svedocima, ponovo će silovati dete - moraju iza rešetaka!
Foto: Printscreen YouTube/ATVBL

ZAŠTITA ŽRTVE

TUŽILAC TRAŽI PRITVOR ZA BABU IZ PAKLA I KRIMINALCA KOM JE PODVODILA UNUČICU (11): Uništiće tragove, pretiće svedocima, ponovo će silovati dete - moraju iza rešetaka!

Bosna i Hercegovina -

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložio je Okružnom sudu u Banjaluci određivanje mere pritvora za ženu i muškarca uhapšene u Šipovu, koji se sumnjiče za krivična dela obljuba nad detetom mlađim od 15 godina i navođenje deteta na prostituciju.

Reč je o ženi s inicijalima M. S. (64) koja je podvodila svoju 11-godišnju unučicu kriminalcu S. S. (53).

foto: Printscreen YouTube/ATVBL

"Tužilac je stavio predlog za određivanje mere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli da ometaju krivični postupak uticanjem na svedoke, da će uništiti i sakriti tragove važne za krivični postupak, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično delo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je reč o krivičnom delu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posledice krivičnog dela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda -uznemirenju javnosti shodno članu 197. stav 1. tačka b. v. i g. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske", navodi se iz OJT.

O predlogu za određivanje mere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Policija u Šipovu uhapsila je M. S. zbog sumnje da je 53-godišnjem kriminalcu, već osuđivanom zbog nasilničkog ponašanja i šverca droge, podvodila svoju maloletnu unuku (11) sa kojom je sama živela. Kriminalac joj je davao novac za to što se seksualno iživljavao nad malenom.

Slučaj je policiji prijavila majka devojčice, tvrdeći da njeno dete odlazi kod 53-godišnjaka u stan. Policija je u stanu pronašla osumnjičenog, devojčicu i njenu baku.

Kurir.rs/ATVBL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track