DETALJI JEZIVOG ZLOČINA U TUZLI: Delove Hajrudinovog tela skupljali po stanu! Sin zapomagao da mu spasu brata blizanca! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen Klix.ba

STRAVIČNO

DETALJI JEZIVOG ZLOČINA U TUZLI: Delove Hajrudinovog tela skupljali po stanu! Sin zapomagao da mu spasu brata blizanca! (FOTO, VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Nezapamćena porodična tragedija dogodila se u petak u tuzlanskom naselju Paša Bunar.

Pod nerazjašnjenim okolnostima Hajrudin Zahirović je nožem nasrnuo na suprugu Dženitu, kojoj je zadao nekoliko smrtonosnih povreda, a potom je aktivirao bombu i oduzeo sebi život.

Prema preliminarnim rezultatima istrage Hajrudin je legao na bombu i razneo se tako da su istražitelji delove njegovog tela tražili po stanu u kojem je živeo sa suprugom te sinovima blizancima Edinom i Adnanom.

foto: Printscreen Klix.ba

"Čula sam da je nešto puklo, ali sam mislila da je nekom nešto palo u stanu. Ubrzo sam ispred zgrade ugledala Edina, koji je zapomagao: 'Spasite mi brata!'" kazala je Emina I., stanovnica naselja Paša Bunar.

Nije videla ko je prvi utrčao u stan, ali su Adnanu, kako saznaje Avaz, pomoć ukazali lekari Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, posle čega je smešten na UKC Tuzla.

"Znamo ih celi život. Edin i Adnan su super mladići. Ne znamo kako će sve ovo preživeti", govore za Avaz njihovi vršnjaci koji su s nevericom gledali obavljanje uviđaja.

I ostale komšije su u šoku. Ne mogu da veruju da se u njihovoj zgradi ponovo dogodila tragedija. Naime, pre šest godina samoubistvo je skokom sa zgrade počinio Emir Mustafić (34).

foto: Printscreen Klix.ba

"Izašao sam iz ulaza pre tragedije. Kada sam se vratio čuo sam šta se dogodilo i nisam mogao verovati. Meni su bili odlične komšije, ne znam šta bi mogao biti razlog", kaže Sead Jogunčić.

Isto si potvrdile i druge komšije, a neke od njih koji su zavirili u stan porodice Zahirović na trećem spratu, pre dolaska istražitelja, kažu da je unutrašnjost bila sva u krvi i da se takav prizor može videti samo u filmovima strave i užasa.

foto: Printscreen Klix.ba

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Printscreen/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja