NOVI OBRT U ISTRAZI UBISTVA LANE BIJEDIĆ: Automobili koje su koristili ubice možda kriju trag
Foto: Avaz.ba

tragedija

NOVI OBRT U ISTRAZI UBISTVA LANE BIJEDIĆ: Automobili koje su koristili ubice možda kriju trag

Bosna i Hercegovina -

Istražioci u Hercegovini uvereni su da bi ove nedelje trebalo da se odmota klupko oko ubistva 19-godišnje Lane Bijedić i da će doći do ubica.

Posebno je zanimljivo da su u selima oko Ljubuškog pronađeni automobili koje je policija povezala s ubistvom Mostarke koja je pre osam dana nađena u reci Studenčici.

Kako su za Klix.ba potvrdili u Tužilaštvu Zapadnohercegovačkog kantona, policija se fokusirala na najmanje dva automobila koja se dovode u vezu s misterioznim ubistvom. Čeka se njihovo izuzimanje i veštačenje koje bi trebalo da odgonetne ko je i vođen kojim motivom ubio Lanu te kobne nedelje.

Sve je sada na istražiocima iz Zapadnohercegovačkog kantona koji vode proces, jer je telo pronađeno na njihovoj teritoriji. Pregledani su i snimci, izuzet telefon i kompjuter žrtve pa se očekuju rezultati veštačenja.

Kako su otkrili izvori bliski istrazi, problem predstavlja Lanin telefon ajfon koji policijski veštaci teže otvaraju nego telefone koji rade na android operativnom sistemu.

Poznato je da se Lana, iz još uvek neutvrđenih razloga, te nedelje zaputila prema Čapljini. Da se iz Mostara dovezla autobusom pa pješačila šest kilometara u pravcu kružnog toka kod Zvirovića.

Podsećamo, telo Lane Bijedić pronašao je ribar u reci Studenčici pored Ljubuškog. Obdukcija je pokazala da se bez sumnje radi o ubistvu. Lana je u četvrtak ispraćena iz Mostara, a dan kasnije je kremirana u Beogradu.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track