OVAKO MEKTIĆ LAŽE O ULASKU BiH U NATO Objavljuje samo deo dokumenata koji njemu odgovaraju, a činjenice govore drugačije
Foto: Youtube/Printscreen

obrukao se

OVAKO MEKTIĆ LAŽE O ULASKU BiH U NATO Objavljuje samo deo dokumenata koji njemu odgovaraju, a činjenice govore drugačije

Bosna i Hercegovina -

Ministar bezbednosti u tehničkom mandatu u Savetu ministara BiH, Dragan Mektić, svesno je pokušao da obmane javnost objavljivanjem dela dokumenta sa zvanične internet stranice NATO-a.

Dokument je postavljen 18. februara 2019. godine i u njemu jasno stoji da "Akcioni plan za članstvo (MAP) je program saveta, pomoći i praktične podrške NATO-a prilagođen individualnim potrebama zemalja koje žele da se pridruže Alijansi.

Navodi se da učešće u MAP-u ne prejudicira bilo kakvu odluku Saveza o budućem članstvu, a trenutni učesnici su BiH i Republika Severna Makedonija.

Međutim, Mektić je to drugačije interpretirao.

"Ovo je zvanična stranica NATO-a iz koje se vidi da je BiH i definitivno u MAP-u, dakle, u procesu integracija u NATO pakt. Zemlje članice MAP-a su dužne da dostavljaju godišnje izveštaje o reformama sektora odbrane i bezbednosti. Pa ti Mile i dalje palamudi narodu", stoji na profilu Dragana Mektića na Tviteru.

Zemlje koje učestvuju u MAP-u podnose pojedinačne godišnje nacionalne programe o njihovim pripremama za moguće buduće članstvo. Oni pokrivaju političke, ekonomske, odbrambene, resursne, bezbednosne i pravne aspekte.

Mektić obmanjuje javnost i svesno prikriva istinu, postavljajući samo delove teksta koji njemu odgovaraju.

Originalni članak može se pročitati na ovom linku i to na engleskom, francuskom, ruskom i ukrajinskom jeziku.

Inače, u momentu objavljivanja teksta u februaru, Dragan Mektić je sedeo u ministarskoj fotelji i obavljao dužnosti ministra bezbednosti.

Kurir.rs/Atvbl.com Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track