JOŠ 2 SLUČAJA KORONA VIRUSA U SRPSKOJ: Bili u kontaktu sa parom koji se zarazio u Sloveniji
Foto: Youtube/RTRS

pozivaju se građani da prate uputsva

JOŠ 2 SLUČAJA KORONA VIRUSA U SRPSKOJ: Bili u kontaktu sa parom koji se zarazio u Sloveniji

Bosna i Hercegovina -

U Republici Srpskoj potvrđena su još dva slučaja zaraze koronavirusom, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

"Reč je o detetu i mlađoj osobi, iz bliskog kontakta sa juče potvrđenim slučajem muškarca i njegove supruge, a koji su se zarazili u Sloveniji. Oni se osećaju dobro, nalaze se u kućnoj izolaciji, a lekari Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Banjaluka će pratiti njihovo zdravstveno stanje", navedeno je u saopštenju Ministarstva.

U Srpskoj je do sada virusom zaraženo 10 ljudi. Dve osobe se nalaze na Klinici za infektivne bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srspke, a njih 8 u kućnoj izolaciji. Svi pacijenti se osećaju dobro i nijedan nije vitalno ugrožen.

Iz Ministarstva navode da je pod zdravstvenim nadzorom 488 ljudi, koje su doputovale iz područja zahvaćenih virusom.

Svi koji se nalaze u bolničkoj ili kućnoj izolaciji psihološku podršku mogu da potraže putem "plavog telefona" Društva psihologa Republike Srpske 0800 50 305.

"Јoš jednom podsećamo građane koji se nalaze u kućnoj izolaciji da poštuju mere koje im preporuči nadležni lekar. Članovi koji žive u istom domaćinstvu sa osobom u kućnoj izolaciji, treba da ostanu u drugoj sobi ili održavaju udaljenost od najmanje jedan metar od osobe u izolaciji. Potrebno je dobro provetravati zajedničke prostorije (kuhinja, kupatilo) i izbegavati deljenje predmeta iz neposrednog okruženja osobe (četkice za zube, jelo, posuđe, čaše, peškire, krpe ili posteljinu)", kažu nadležni.

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track