Najnovije vesti

DODIK NE OPRAŠTA: Košarac je ispisao kraj svog političkog puta! Ne može više biti moj saradnik, sve je poništio!
Foto: Youtube prtscr / Klix.ba

razočaran

DODIK NE OPRAŠTA: Košarac je ispisao kraj svog političkog puta! Ne može više biti moj saradnik, sve je poništio!

Bosna i Hercegovina

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara BiH Staša Košarac, prisustvom na zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane zaštitne mere zbog pandemije korona virusa, "napisao kraj svog političkog puta".

Dodik je rekao da Košarac nije više njegov najbliži saradnik i da to ne može više biti, a da se SNSD ograđuje od njegovog postupka, koji snažno odbacuje i ne prihvata.

"Košarac je završio što se tiče politike naše partije i u tom pogledu ću se ponašati u budućnosti. U vezi s tim preduzećemo one mere koje su najbolje, pre svega, za Republiku Srpsku", kazao je on. 

foto: Instagram video

S ozbirom na to da smene u Savetu ministara BiH mogu dovesti do gubljenja pozicija RS u toj instituciji, Dodik je istakao da će SNSD odrediti svoje ponašanje prema tome.

"U to ne treba niko da sumnja", naglasio je je Dodik. 

foto: Youtube prtscr / Klix.ba

Lider SNSD-a je takođe rekao da ga je Košarac svojim postupkom iznenadio i razočarao.

"Poništio je sve moje pozitivno uverenje u vezi sa njegovim sposobnostima. Učiniti nešto ovakvo nije stvar lične odgovornosti, već, pre svega, političke i društvene, imajući u vidu da je izabran na najvažniju fukciju", kazao je Dodik.

"Potpuno odbacujem njegovo nedolično, neprihvatljivo i politički neodgovorno ponašanje u kome je, zarad svog malog ličnog komoditeta, doveo u pitanje politike koje se vode i koje je do sada uspešno vodio", naveo je lider SNSD-a. 

foto: Youtube prtscr / FTV

Dodik je ocenio da vreme suočavanja sa epidemijom virusa ne trpi bilo kakve greške, pa ni minimalne.

"Košarčeva odgovornost je veoma značajna imajući u vidu ukupnu konstalaciju odnosa na nivou BiH i činjenicu da vrši tu značajnu političku dužnost. A mi ćemo, svakako, videti kako kroz ovo možemo proći sa što manje štete za RS", rekao je on. 

Dodik je još istakao da mu je kao čoveku apsolutno neprihvatljivo da se Košarac ne pojavi na obeležavanju stradanja Srba u Dobrovoljačkoj ulici, gde je bio svih prethodnih deset godina, a da prisustvuje ovako bizarnom i neprihvatljivom događaju, kao što je privatna zabava u Sarajevu. 

Kurir.rs / Beta,  Foto: Youtube prtscr / Klix.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...