U REPUBLICI SRPSKOJ POČINJU DA RADE KAFIĆI, VRTIĆI, FRIZERSKI SALONI: 24 novih slučajeva korone, zaraženo 1.129 ljudi
Foto: Profimedia

kovid-19

U REPUBLICI SRPSKOJ POČINJU DA RADE KAFIĆI, VRTIĆI, FRIZERSKI SALONI: 24 novih slučajeva korone, zaraženo 1.129 ljudi

Bosna i Hercegovina -

U Republici Srpskoj od danas ponovo počinju da rade ugostiteljski objekti i frizerski saloni, predškolske ustanove, autoškole, privatne stomatološke ambulante, javni prevoz na područnim i republičkim linijama, priređivači igara na sreću, teretane i fitnes centri na otvorenom, zatvoreni pre više od mesec dana radi sprečavanja širenja virusa korona.

Restorani i kafići građanima će biti na usluzi od 7 do 19 časova, a i dalje je zabranjen rad hotelima, hostelima, biskopima, pozorištima i dečijim igraonicama, prenosi RTRS.

Od danas su ponovo otvoreni parkovi, izletišta i teretane u prirodi, koje je Gradski štab zatvorio 3. aprila,da bi se spriječila okupljanja građana i potencijalno širenje virusa korona.

Zabrana od danas prestaje da važi, s tim da je i dalje obavezno korištenje zaštitnih maski u javnom prostoru.

"Virus je još uvijek prisutan u populaciji, broj obolelih varira po danima, imamo i povećan broj smrtnih slučajeva, tako da još jednom apelujemo na građane da se drže svih propisanih mera", rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

NOVI SLUČAJEVI KORONE

U Republici Srpskoj registrovana su 24 nova slučajeva virusa korona, čime je broj zaraženih povećan na 1.129 , rekao je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

Kako je rekao na konferenciji za novinare, u poslednja 24 časa testirano 735 laboratorijskih uzorka, prenosi RTRS.

U Srpskoj se ukupno opravila 461 osoba od virusa korona.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track