PRETRESI HAPŠENJA U SREBRENICI! GRUJIČIĆ: Podmetačina i politički pritisak na Bošnjake koji su spremni na suživot i pomirenje!
Foto: Youtube prtscr / RTRS

navodne izborne prevare

PRETRESI HAPŠENJA U SREBRENICI! GRUJIČIĆ: Podmetačina i politički pritisak na Bošnjake koji su spremni na suživot i pomirenje!

Bosna i Hercegovina -

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH, uz asistenciju MUP-a Republike Srpske, pretresli su jutros kancelarije Bege Bektića, načelnika Odeljenja za društvene delatnosti opštine Srebrenica.

Uhapšene su tri osobe koje se dovode u vezu sa izbornim prevarama, a prilikom pretresa oduzeto je nekoliko mobilnih telefona i drugih predmeta.

Bektić koji je i predsednik OO SDP-a Srebrenica tereti se zbog krivičnog dela krađe identiteta. Navodi se da je ukrao identitet više osoba i fiktivno ih prijavio u Srbiji za glasanje putem pošte.

Iz SIPA je saopšteno da su pretresi izvršeni na šest lokacija nakon kojih su uhapšene tri osobe.

"Lišena su slobode tri lica zbog sumnje da su počinila krivična dela udruživanja radi izvršenja krivičnog dela, pripremanje izvršenja krivičnog dela, falsikfikovanja isprava, nedozvoljeno korišćenje ličnih podataka i povreda biračkog prava" navodi se u saopštenju.

Federalni mediji izveštavaju da je Bektić sa još dvojicom saradnika time obezbedio glasove za Mladena Grujičića, kandidata za načelnika opštine Srebrenica.

Načelnik Grujičić kaže je da je ovo podmetačina iz bošnjakčih političkih krugova i nastavak pritiska na sve Bošnjake u Srebrenici koji su spremni na saradnju, suživot i pomirenje.

Grujičić dodaje da je Bektić kao načelnik Odeljenja za društvene delatnosti doprineo više razvoju Srebrenice nego svi kadrovi SDA za proteklih 15 godina.

"Јa mogu da pohvalim rad Bege Bektića, jer je čestito obavljao svoj posao i onako kako to treba, profesionalno. Begić je već duže vreme izložen torturi i javnom prozivanju da je "moj čovek". Ovde se sada pokušava nametnuti takva atmosfera da će svaki Bošnjak, koji razmišlja svojom glavom i koji ne prati politiku koja je pogubna za građane Srebrenice, biti linčovan i stavljen na stub srama" izjavio je Grujičić.

Na društvenim mrežama predstavnici Bošnjaka, koji sebe smatraju "jedino ispravnim", likuju zbog hapšenja Bege Bektića. Alija Tabaković, koji ne želi da prizna poraz na izborima za mesto načelnika, napisao je "Prvo se moramo obračunati sa našim. Na redu su njihovi".

Istovremeno, SDA je zatražila ostavku Nermina Nikšića predsednika SDP-a zbog Srebrenice. Umesto toga, Predsedništvo ove stranke raspustilo je Opštinski odbor u Srebrenici, a Bektića isključilo iz članstva.

Kurir.rs / RTRS, Foto: Youtube prtscr / RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track