BRITANCI POZDRAVILI AMERIČKE SANKCIJE PROTIV DODIKA Oni su pretnja slobodi, demokratiji i miru u BiH!
Foto: EPA/ANDY RAIN

Pozdravili odluku vašingtona

BRITANCI POZDRAVILI AMERIČKE SANKCIJE PROTIV DODIKA Oni su pretnja slobodi, demokratiji i miru u BiH!

Bosna i Hercegovina -

Velika Britanija je danas pozdravila sankcije koje su SAD uvele srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku i drugima u toj zemlji.

Šefica britanske diplomatije Liz Tras izjavila je da je korupcija, koja je glavni razlog uvođenja sankcija, "pretnja slobodi, demokratiji i miru u BiH".

"Velika Britanija pozdravlja usmerene sankcije SAD protiv odgovornih (za korupciju). Nastavljamo da radimo sa saveznicima na podršci Bosni i Hercegovini i na slobodi u regionu", navela je Tras na Tviteru.

Ona je uz tu poruku podelila tvit američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da su Stejt department i Ministarstvo finansija SAD uveli sankcije zvaničnicima iz BiH zbog koruptivnih i destabilizirajućih aktivnosti.

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je juče da je uvelo sankcije Dodiku kao odgovor na njegove koruptivne aktivnosti i kontinuirane pretnje stabilnosti i teritorijalnom integritetu BiH.

Na meti sankcija Ministarstva finansija našla se i Alternativna televizija iz Banjaluke, jer je, kako se navodi, "u vlasništvu ili pod kontrolom Dodika, ili zbog delovanja ili namere za delovanjem za ili u ime Dodika, direktno ili indirektno".

Stejt department je juče saopštio da je uveo sankcije bivšem predsedniku Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH Milanu Tegeltiji i predsedniku Pokreta demokratske akcije Mirsadu Kukiću, zbog "uključenosti u značajne koruptivne aktivnosti"..

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja