LIDER HDZ BIH DRAGAN ČOVIĆ ČESTITAO POBEDU ALEKSANDRU VUČIĆU: Nadam se da će saradnja dve zemlje biti još bolja!
Foto: RTRS

jasno

LIDER HDZ BIH DRAGAN ČOVIĆ ČESTITAO POBEDU ALEKSANDRU VUČIĆU: Nadam se da će saradnja dve zemlje biti još bolja!

Bosna i Hercegovina -

Predsednik HDZ BiH Dragan Čović čestitao je izborne pobede predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Madjarske Viktoru Orbanu.

U čestitki Vučiću lider HDZ BiH je istakao duboke veze BiH i Srbije, uz nadu da će saradnja dve zemlje biti još bolja.

"Dozvolite mi u ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine, u ime moje domovine BiH, ali i u svoje lično ime, da uputim najiskrenije čestitke na još jednom osvojenom predsedničkom mandatu, kao i ostvarenim izbornim rezultatima Srpske napredne stranke, s Vama na čelu, na izborima u Republici Srbiji", naveo je Čović.

On je naveo da smatra da će Vućič "ponovno ukazano snažno povesno poverenje gradjana Srbije, odgovorno iskoristiti i da će ostvareni rezultat kreirati još jedan snažan mandat za uspešne političke korake njega i njegove stranke".

"Takodje verujem da ćemo našu dosadašnju dobru saradnju, prijateljstvo i trajnu vezu naših domovina, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, još više produbiti i učvrstiti na dobrobit svih naših naroda", istakao je Čović.

Čović je dalje ocenio pobedu stranke Viktora Orbana "veličanstvenom" i izrazu nadu da će se uskoro sastati s njim.

"Ova veličanstvena pobeda je čvrsti dokaza poverenja madjarskog naroda viziji budućnosti koja se zasniva na demokršćanskim principima stranke FIDES koju predvodite", napisao je Čović u čestitki.

Na parlamentarnim izborima u Madjarskoj Viktor Orban je ostvario uverljivu pobedu, dok su na parlamentarnim i predsedničkim izborima u Srbiji Aleksandar Vučić i njegova stranka takodje ostvarili sigurnu pobedu.+

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track